Wat moet er in mijn testament?

Heeft u al een testament opgesteld? Of bent u eerder iemand die er wel over nadenkt wat er moet gebeuren als u of uw naaste overlijdt, maar weet u het nog niet precies? Dan help ik u graag. Want het regelen van een nalatenschap, uw wensen op een rij krijgen, het verdelen van bezit en de regels die daarvoor gelden, zijn niet eenvoudig. U kunt mij zien als nalatenschapsplanner. Ik help u om een compleet overzicht te maken voordat u of een dierbare overlijdt én bied hulp bij het afwikkelen na een overlijden.

Wat ik voor u kan betekenen:

Ik begeleid u bij het opstellen van uw testament
Wat wilt u verdelen, hoe en aan wie? Ik help u bij keuzes en weet waar we op moeten letten, ook bij lastige familiezaken. Ik licht concreet toe wat een notaris bedoelt.

Ik maak voor u een financieel codicil
Samen lopen we na waar en bij wie al uw belangrijke gegevens te vinden zijn en vatten dit samen in één document, het financieel codicil. Dit geeft overzicht voor iedereen. Bovendien maakt u het zo veel eenvoudiger voor uw nabestaanden om uw nalatenschap af te wikkelen.

Ik wikkel nalatenschappen af, professioneel en hulpvaardig
U kunt mij ook inschakelen om een nalatenschap netjes af te wikkelen en aanspreekpunt te zijn. Dat voorkomt fouten, scheelt tijd, geld en bovendien energie.

Verbanden leggen

Twijfelt u nog of het nodig is om vooraf iets te regelen? Vraagt u dan eens om u heen aan mensen die een nalatenschap hebben afgewikkeld wat hierbij komt kijken. Waarschijnlijk hoort u dingen als: ‘Het komt toch op een onverwacht moment’, ‘Het zijn ontzettend veel dingen tegelijk’, ‘Complexe vragen’, ‘Lange nasleep’ en vooral ‘Je zit er helemaal niet op te wachten’. Een heleboel zaken kunt u gelukkig voorbereiden, zodat uw nabestaanden straks niet opgezadeld worden met vragen waar niemand het antwoord op weet. Ik help daarbij, ook als het emotionele of anderszins lastige familiezaken aangaat. Door mijn achtergrond in de financiële sector en ervaring met erfrecht en belastingzaken kan ik snel verbanden leggen en consequenties van bepaalde keuzes doorzien. Het is voor u bovendien gemakkelijk om bepaalde zaken over het hoofd te zien. Het gebeurt maar al te vaak dat mijn analyse, naast helderheid, ook nog een financieel voordeel oplevert.